Artikkelit, jotka liittyvät aiheeseen lävistystyypit, listataan tällä sivulla. Hakemistossa on yhteensä artikkelia lävistyksistä.
Rustolävistyksellä tarkoitetaan korvan rustoalueen lävistämistä. Korvalehden “nipukka” on pehmeää kudosta, mutta varsinainen korvalehti on rustoa. Rustoon tehdyt lävistykset paranevat hitaasti, sillä niihin ei juurikaan kuljeteta verta. Rustolävistystä ei voi juurikaan venyttää, joten paksun lävistyksen tekeminen voi edellyttää rustosta palan leikkaamista irti. Tuolloin kyseessä ei ole neulalla tehtävä toimenpide.
Surface-lävistyksellä ei tarkoiteta yhtä tiettyä kehon aluetta, joka lävistetään, vaan mitä tahansa aluetta, johon voidaan ihon läpi pistää lävistys. Surface-lävistyksessä on vähintään kaksi aukkoa, joiden halki lävistyskoru kulkee. Joskus lävistetyt reiät voivat parantua hitaasti, tai tulehtua, mikäli esimerkiksi keho alkaa hylkimään lävistyskorua. Keho saattaa esimerkiksi pitää korua vierasesineenä ja ikään kuin kasvattaa korun ulos itsestään.
Genitaalilävistyksellä tarkoitetaan sukuelimiin kuuluvan kehon osan tai alueen lävistämistä. Genitaalilävistyksiä voidaan tehdä miehille ja naisille. Sukuelimiä on lävistetty etenkin Kaakkois-Aasiassa sijaitsevien heimojen jäsenten keskuudessa. Genitaalialueiden lävistysten tekeminen on viime aikoina levinnyt myös Suomeen.
Nännilävistyksen kohteena on tyypillisesti nännin keskiosan lävistäminen joko horisontaalisesti, vertikaalisesti tai muussa kulmassa. Yleensä nännikoru asetetaan horisontaalisesti. Samaan paikkaan on mahdollista asettaa useampiakin lävistyksiä. Tyypillisesti nännin lävistäminen ei aiheuta terveysriskejä, mutta vakavan tulehduksen synnyttyä ongelmia voi koitua jopa siinä määrin, että rinta joudutaan leikkaamaan pois. Nännilävistyksen haava paranee yleensä kahden, kolmen tai neljän kuukauden aikana.
Napalävistys on joko navassa tai sen ympärillä oleva lävistys. Yleensä napalävistys paranee hyvin nopeasti kuten korvalehteen tehty lävistysreikä, mutta suurissa ja syvissä lävistyksissä voi olla useiden kuukausien pituinen paranemisaika. Napalävistys on tyypillisesti navan yläosan ihopoimun läpi tehtävää lävistysreikää. Periaatteessa varsinaisen navankin lävistäminen onnistuu, mutta se edellyttää tyypillisesti ulospäin pullistunutta napaa.
Kulmalävistys on pintalävistys, jossa kulmakarvan alueelle asetetaan tyypillisesti vertikaalinen lävistysreikä. Siihen voi pujottaa esimerkiksi barbellin. Uutuutena kulmalävistysten saralla on ohimon alle asetettava horisontaalinen tai lähes horisontaalinen lävistysreikä, joka tunnetaan englanninkielisessä maailmassa nimityksellä anti-eyebrow.
Kielilävistyksellä tarkoitetaan tyypillisesti kielen keskiosaan tehtävää lävistystä. Se on kolmanneksi suosituin paikka lävistyskorulle länsimaissa — suositumpia ovat korva- ja nenälävistykset. Vaihtoehtokulttuurit ovat länsimaissa tutustuttaneet ihmiset kielilävistyksiin, mutta niitä on tehty jo muinaisissa asteekkien ja mayjojen kulttuureissa.
Ylä- tai alahuuleen tehtävät lävistykset ovat huulilävistyksiä. Huuleen tehty lävistys paranee yleensä kuukaudessa, enimmillään kolmessa kuukaudessa, mikäli lävistysalueeseen ei kehity tulehdusta. Huulilävistyksen tekeminen johtaa aina arpikudoksen muodostumiseen, vaikkakaan se ei tyypillisesti ole kovin laaja-alaista.
Nenälävistys tehdään yleensä korun kantamisen vuoksi. Yleisin nenälävistyksen paikka on sieraimen lävistäminen. Se on lävistyksistä toiseksi yleisin — yleisempi lävistettävä alue länsimaissa on vain korvalehden lävistäminen. Näinä päivinä länsimaissa on mahdollista lävistää sieraimen lisäksi turvallisesti myös sierainten välinen kudosalue, väliseinä, jolloin lävistystä kutsutaan septumiksi.
Korvalehden ja korvan muiden alueiden, jopa rustojen, lävistämistä on harrastettu tuhansien vuosien ajan. Vanhin toistaiseksi tunnettu korvakorun kantaja on Ötzi-jäämies noin 5300 vuoden takaa. Euroopassa korvalävistykset lienevät tulleet muotiin ensimmäiseksi Italiassa, Espanjassa, Englannissa ja Ranskassa. Keskiaikaisessa Euroopassa kehittyi syystä tuntemattomasta uskomus, että toisen korvan lävistäminen johtaisi näkökyvyn kehittymiseen, joten etenkin merimiehet omaksuivat korvalehden lävistämisen.